Tuesday, February 24, 2009

Gelagat Baizatul Marissa (YM bersama Cik MA)

Irina Sairah: 8hb ni plok marissa balik chendering.
Irina Sairah: 7hb kak irah nak gi johor ngan bas..ambik kak da kan...
Irina Sairah: pastu singgah ambik marissa lalu...
israr89_senyumsokmo: sibuk ker?
israr89_senyumsokmo: boring la cu mah yer marissa x dop
Irina Sairah: bz sket..
Irina Sairah: wat surat bengkel
Irina Sairah: catch up wit u later..hhaha
Irina Sairah: abah kabo tadi..
Irina Sairah: marissan dok tdo malam...sapa kul 6 pagi...
israr89_senyumsokmo: owoh
Irina Sairah: berubah tempat agaknya...
israr89_senyumsokmo: munkin ar
Irina Sairah: mareng masa otw gi rompin...
Irina Sairah: abah berenti la pekan..nak isap rokok..
Irina Sairah: parking kete..
Irina Sairah: dok mapuh enjin pun..
Irina Sairah: pastu marissa ngamok...
Irina Sairah: sebab kete berenti..
Irina Sairah: abah jalan tu senyap mula..
israr89_senyumsokmo: pandai ngat
Irina Sairah: base sungguh la semek tu..
Irina Sairah: mak cik pegang takmboh..nak duk atas riba ma gok..
Irina Sairah: opah dia ambik pun nangis gok malam...
israr89_senyumsokmo: padan doh la
israr89_senyumsokmo: nok ngan nek gop
Irina Sairah: pandai sangat kenal orang...
Irina Sairah: tu la..
Irina Sairah: kul 5 jer dia bangun ar tido...
Irina Sairah: ingat nak mandi dia la..
Irina Sairah: kan ma balik kerja mandi k dia...
Irina Sairah: hehehhe...
israr89_senyumsokmo: kene duk ganu ar yer
Irina Sairah: dia terajar gitu agaknya..
Irina Sairah: sian kak long duk care ke dia malam..
israr89_senyumsokmo: memang doh
Irina Sairah: abah kata kalu opah dia dok kisah..
Irina Sairah: abah nak g ambik
Irina Sairah: abah tepon doh kak long tadi..;[
Irina Sairah: dok tahu la tu jadi dok ambik...
israr89_senyumsokmo: nop g ambik plop?
Irina Sairah: tu la pasal..
israr89_senyumsokmo: besor dalam kete je ye kekgi
Irina Sairah: kot malam j kot dia buat hal..
Irina Sairah: tu la pasal..
israr89_senyumsokmo: try ar lu tgk malm2 kekgi
israr89_senyumsokmo: sian ke kak long jew
israr89_senyumsokmo: x dop orang nop care
Irina Sairah: tu la..abah sian k kak long la tu..

hari kebosangan aku kelmarinnn

nie topik paling boring sebab aku boring x tau nak wat ape semalam (isnin).. sebab tu la aku ambik gambar2 nie sopaya korang dapat tengok.. EEEENNNJOOOOOYYYY!!!!!!!




nie kelas aku kat kampus luar atau Perda.. nak ke sini kene naik bas UitM kalau ada kenderaan sendiri lagi senang.. ramai student tak suka kelas kat sini.. kelengkapan kurang.. aircond plak ada kat sesetengah kelas aje.. kalau ada pun dah rosak.. so sem nie aku terkena kelas kat sini.. susah memang susah tapi apakan daya hanya tuhan saja yang tau..


sementara tunggu student lain datang aku ambik gambar dulu.. malu ar kalu ada orang.. bangunan yang tinggi tu bangunan MPSP @ majlis pebandaran seberang perai.. boleh dikatakan tinggi gak la.. tapi tinggi KLCC ag. hahahahahahha



nie plak bukan blog akedemi UiTM tapi blog kedai2.. macm2 ar ada kat situ.. yang ada signboard kuning tu ialah kedai makan normala.. pelajar suka g situ sebab kedai makan yang paling dekat..




ahhhhaaaa... nie plak specialist hospital yang baru dibina didepan blog akademi UiTM.. warna biru putih.. cantik gak tapi x buka ag.. nanti bila buka sibuk la ckit jalan kat sini..
manakala sebelah blog nie ada jusco... komplex mall.. besar gler.. tapi aku x sempat ambik gambar soryyyyyy... Im sorry (amir raja lawak)... ada panggung wayang, pusat game... dan macam2 arrrr..

Sunday, February 22, 2009

Gambar Anak Buah Aku!!

kalau korang nak tahu.. aku duk kat penang nie macam duk kat umah jew.. tengah belajar mms pun sampai.. tak lain tak bukan la dari Aki kesayangan kitaorang.. nie la aku pic yang aku dapat.. tengokla yer...



marissa bersama CIk Ma yang sentiasa menguruskan dia waktu mandi.. maklumla mama dia masih dalam pantang.. apa2 pun semoga Marissa jadi orang yang baik dan tabah..



geram aku tengok dia senyum macam nie membuatkan aku rasa nak balik terengganu tak nak datang dah sini..



masa nie aku yang ambik.. malam masa aku nak pulang sini..
cute ka macam pak alang dia.. hahahaha




latest punya gambar dari Aki.. tidor yer sayang... jangan mengamuk lagi yer..

Challanged by Kak Irah

the challenge is :
1) go to your picture holder in your computer.
2) go to 6th folder of photos
3) go to 6th picture of that folder
* put the picture on your blog n description of it..
* invite six friends to join the challengge.

nie la gambar yang aku dapat.. hahahahha aku bajet gambar aku.. rupa-rupanya adik aku yang comel nie.. congratulations adik ima.. nak tau pasal gambar nie??
Gambar nie diambil masa mlam sebelum kak irah melahirkan Qaireen Marissa.. masa tu pergi jejalan lepas makan malam kat mama tomyam.. abah ajak g dataran syahbandar.. ada konsert kot malam tu.. antara artis yang aku tengok.. hattan, mila, nubhan, n ramai lagi la.. yang penting Nabil Raja LAwak ngan Mek... lawak siot diaorang.. kihkihkih..
so aku dah buat nie n saper2 yang baca nie korang try la.. just do it.. pastu invite la aku.. hahahahhaahha

nie pic bilik aku!!!!!!!!1


MAlaysia TAnah Airku.. nie bendera kat tempat aku study.
aku dapat masa aku pergi convo kemerdekaan bulan 8 taun lepas..


nie plak papan keyataan aku.. buruk jer.. tapi memainkan peranan besar tau/!!1



so inilah tempat aku study.. heheheh
komen ler..

Saturday, February 21, 2009

Test...Test..Test

Test Ele telah ditunda kepada hari ahad kerana ramai student komlen buat test waktu diaorang ada kelas.. tapi aku tak kesah sebab aku tak der kelas rabu tu.. so jadual test aku berubah sedikait jew..
perkembangan setakat ketiga-tige test yang telah aku lakukan nampaknya masih tak der perkembangan untuk aku terus berjaya kat U nie.. teruk jugakla aku jawab.. korang bayangkan pada hari khamis aku terpaksa bermati-matian belajar untuk 2 subjek killer tu.. fuuuh.. hanya tuhan sajer yang tau.. Tapi nak buat macam mana dah tak der rezeki kata orang..
Yang paling aku blurr masa jawab math arini.. teruk gler sebab soklan yang aku minat aku tak dapat buat tapi soklan yang aku tak suka dapat jawab plak.. tapi tak tau la betul ke tak..
Nie aku nak upload gambar bilik study aku kat umah sewa.. kalu ada comment aper tentang bilik nie cakapla.. aku boleh ubahsuai supaya pembelajaran aku tak terganggu.. please komen erkk...

Wednesday, February 11, 2009

SENARAI TEST 1 AKU SEM NIE!!

Nie la test aku untuk sem 1.. banyak kottt.. kalu korang nak tahu aku sebenarnya dah malas nak lalui semua nie tapi aku terpaksa buat.. kalu tak rugi la duit ma ngan abah.. doakan kejayaan aku tau!!!

17/2/09
2pm-4pm:Ele

19/2/09
4pm-5pm: Strength
8pm-10pm: Dynamic
(hari 'maut' aku nie)

20/2/09
9am-11am: Math

21/2/09
2pm-4pm:CSC
4pm-6pm:Material Science
(hari paling seksa)

Monday, February 9, 2009

cuti2 banjir

aku isi nie sementara duk upload video marissa tu.. layan jerrrrr


macam 'banjir man' tak??




payung Undilah Barisan Nasional.. hahahah



nie miemah.. camera tak ok.. mklumla tepon murah..

nie BALZATUL MARISSA

nie la anak buah aku yang kedua selepas arwah qaireen marissa.. tengok la wajah dier.. tak sama langsung ngan bapaknyer.. aku geram kat pipi marissa tu.. bulattttt.. aku tak sabar nak balik kampung nie.. ape2 pun aku akan tengok vid nie tiap2 ari agar aku dapat merasakan yang aku digelar PAK ALANG.....hahahahah



video

DUKA DUKI 9/2/o9

arini tak der cter2 sedih.. kurang la bukan tak der.. tak yah nak tulis kot nanti ada pihak yang terasa plak.. nie kisah malam tadi masa aku tidor.. nyamuk bnyak gler.. dah tak than.. ubat nyamuk plop tak der, so aku pun selimut la diri aku yang dah panas.. sampai pukul tiga jew aku dapat bertahan.. langsung tak tidor.. aku buka lampu dan memburu nyamuk yang gigit aku.. banyak gak aku dapat.. malam nie aku nekad nak pasang ubat nyamut tapi JENG3 lupe beli.. hahahahha nampaknya terpaksala berperang malam nieeeeeeee

SUKA SUKI 9/2/09

banyak gak la kisah best arini.. yang firt YM aku da kembali ok.. tak tau la setakat nie ok agi.. kalu lepas nie jadi lagi terpaksa guna plan B la.. dapat YM ngan kak irah arini macam biasa sembang pasal bil broadband jugak pasal marissa..aku ada video anak buah aku nanti aku try upload..

lepas tu aku lepak ngan jiran depan umah sambil sarapan nasi goreng yang iylia bawak balik semalam. tapi aku kurangt makan pagi2 nie.. tengah hari plak kitaorang main chess dan itula pertama kali aku main chess dan hampir menang.. aku skang dah pandai dah main chess.. petang plop aku start wat assignment aku yang berlambak sampai maghrib.. leps maghrid dayah (jiran depan umah) antar msj suh makan nasi kat depan umah. diorang masak arini.. dapat makan free aku malam nie.. diaorang masak telur ape ntah.. pedas gler.. aku tak makan pedas ehh.. habis dinner ngn diaorang semua aku sambung baliik assigment aku sampai siap..

Sunday, February 8, 2009

cerita ceritu hidup aku hari ini ( 8/2/o9) siri 2


nie aku nagn anis kat masjid terapung..
pandu sendiri kereta tau pergi sini..


nie adik aku.. sama ar masa nie kat masjid terapung..



dalam bas bandar.. nor cover ayu tu kottt
hahahahahahha



dua dara yang dah berpunya..
nisah ngan nor..



anis ngan kawan sekerjanya, AINI
cun tak tudung hitam tuuu

cerita ceritu hidup aku hari ini ( 8/2/o9)

hari nie biasa ajew kerana ari ahad adalah hari aku bangun lewat.. subuh aku tertinggal ag.. bangun pukul 9.30 am subuh ape nyer.. macam biasa la bngun mandi pastu bakar roti yang apih beli semalam ngan tooster safuan.. roti kosong jew.. biasa la aku nie.. aku nie makan yang biasa2 jew..


lepas tu tgk tv dulu.. sampai pukul doblas. pukul doblas orang kedai lapT tepon suh pergi ambik.. gembire benar ati aku.. ye la nak wat camner dah 5 hari tk pegang lapT.. aku un pergila ambik ngan mat apih.. sampai dikedai aku tengok dia masih format ag lapT tu.. nampak gaya yer lambat agi kot. aku bagi cadangan kat apih lepak lu dalam CC. satu jam kemudian lapT aku siap. Pastu kami balik dan singgah kedai jap beli beras. bukan kitaorang yang masak tapi telah dipesan oleh jiran umah hadapan ( budak poli BM).. yang penting pempuan,..
aku pun sampai umah buka lapT install broadband. Sampai petang aku duk mengadap lapT install aper2 yang patut..





dalm jiwang layan perasaan aku teringat gak kat geng2 kampung aku!!
nie aku upload pic diaorangggg....
nie nor (sepupu aku) ngan anis (best3 fren)
to be contenue....

lap top aku kembaliiiiiiiii

setelah beberapa hari aku berpuasa tanpa laptop.. akhirnya aku kembali jugak kepada laptop aku..aku pergi ambik tadi kene cas rm60.. nasib baik bawak duit lebih.. kalu tak terpaksa g ambik duit yang sudah nak kering
aku pun dengan rasmi buke beg laptop kat seven E TETAPI AKU MENCARI 2 CD DRIVERS BENq AKU.,. TAK DER LAM BEG NIE.. pastu aku ngan kawan aku pergi tanya balik kat kedai.. rupa-rupanya dia lupe letak.. dia pun cari dan terus mencari.. jumpa satu je cd antivirus yang drivers tak jumpa.. dah la penting skali.. dia cakap nanti dia tepon kalu jumperrrrr..
benci aku hidup cam niee
nyusahkan aku ajewwwwwwwww

Sejak Saat Nie Pangggil Ak ALANG


dengan kelahirannya balzatul marissa kini aku telah mengubah nama ku kini pak alang.. begitu juga parents aku nek dan aki. kakak aku naik title cik ma.. abang long aku of course papa.. abang mie aku plak pak ngah kot?? (macam tua jew..).. adik aku su mah/cu mah..

Friday, February 6, 2009

Aku jadi bapa saudara!!!

kelahiran anak saudara dalam hidup mkeluarga aku lama dah ditunggu-tunggu. selepas pemergian qaireen marissa, keluarga aku da ada pengganti baru.. tetapi ini tak bermakna qaireen marissa dilipakan.. dapatla penyembuh luka dihati seseorang..

sebenarnya aku nak cter pasal kakak ipar aku.. malam 3 haribulan adik aku tepon dan bagitau kak long sudah melahirkan baby.. tetapi baby lemas selama sepuluh minit.. kemudian baby tu dibawa ke hospital kuantan kerana hospital pekan tak cukup alat..

pagi tu aku antar masej kat kak irah.... kak irah cakap baby da ok.. aku pun rasa agak gembira ar ah.. mana tak yer.. baby tu putih dan agak tenbam.. macam anak cina.. muka sjibik macam ibunda dia..

paper pun tahnih buat abang long ngan kak long.. selamat datang ke dunia yang penuh pancaroba BALZATUL MARISSA....

Tuesday, February 3, 2009

lapT aku bermasalah..

kawan2 aku lama dah tak bukak YM aku sebab lapT aku ada masalah.. aku baru jer antar kat kedai arini tak taula kedai tu bole baiki ke tidak.. aku kene format balik lapT aku sebab dijangkiti oleh penyakit lapT zaman sekarang..
tapi aper2 pun aku akan berusaha selepas ini yang lapT aku takkan djangkiti lagi kuman dan wabak2 tuuu
untuk pengetahuaan korang.. kakak aku dah kembali bekerja sepas cuuti bersalin.
aper2 pun moga hidup dia terus bahagi

Sunday, February 1, 2009

YM aku ada masalah!!!!

ada tak saper2 tahu nak baiki macam mana?
tak bleh singning la..
banyak hal sunggohh
YM ni penting tau..

Beli laptop baru

selepas semua kisah sedih berlalu aku rasakan perkara bergini tak kembali lagi..
biarlah semua kesedihan berlalu..
yang datangnya bahagia....huhuhhuhuhuhu

mak aku spoting glerrrrr!!!!!!!!!


amboi3... abah nampaknya ada kesungguhan belajar komputer..
semalam dah beli laptop baru nampak..katanya tak mahal RM1700 jew..cash.. hahahahha
nanti ad la peluang ank penang tukar erkkk
takper..
rezeki ada kita gune untuk kebaikann
lallalalalalal
nanti masuk broadband plak..
bleh YM ngan family tiap2 hariiiii

Pak Sedare 2 jam

aper maksud tajuk aku tu erk??
nie kisah cuti semester lalu..
perkara yang paling menyayat hati seseorang kerana hidup dan mati ditangan tuhan..
ya allah!! kalau ingat balik hal aritu aku terasa bagai nak undur balik masa dan ubah segala yang terjadi..
kisahya begini..
kakak aku (nor irina sairah) telah dimasukkan ke wad kerana dikatanya mau bersalin.. tetapi yang aku hairan bersalin walaupun umur kandungan baru 6 bulan?? biar betik!!
tapi semua kuasa allah belaker..
jam 12.45 tengahari kakak aku selamat melahirkan seorang bayi perempuan yang cute mute tapi kecik sangat.. sejak saat itu aku digelar pak alang.. tapi x sempat 2 jam aku menenrima berita yang akan membuat aku jatuh title aku tu..
anak saudara aku kembali ke rahmatullah dengan aman dan tenang..
tangisan semua orang masa tu tuhan jew yang tahu. apalagi tangisan seorang ibu yang melahirkannya.. QAIREEN MARISSA telah dikebumikan pada malam tu juga. pada malam tu..penuh satu rumah dikunjungi jiran tetangga. ada yang tak boleh tahan sbak dan ada juga yang membantu memandikan arwah. terima kasih semua..
disebalik kejadian ini ada hikmahnya..
semoga kakak aku terus tabah dan sekarang nampaknya menghintung hari untuk menerima cahaya mata yang kedua..hehehehhehe
nak tau lebih lanjut cter nie g la blog kakak aku
sukadukacita.blogspot.com

Lama tak kembali ke BLOG

hai semua!!
berbulan-bulan aku tak buat blog nie.. bukanya aper aku sibuk kot..( sibuk ker)..
maklumla baru masuk broadband..
namti la.. aku banyak cter nak bercerita dgan korang.. bermula dari cuti sem aritu hinggala saat ini..
harap2 korang enjoy ngan cter aku yang ada cerita sedih, cerita-ceritu suka dan duka..
macam2 ada..