Wednesday, October 7, 2009

Bila PakG berkuasa

Dah miskin sangat ke.. Hari ini aku dikejutkan dengan suasana baru ditempat aku belajar.. Sungguh tak kusangka begini rupanya sekali..
Jiran-jiran negara kita diserang tsunami..taufan..gempa bumi.. Apa pula yang terjadi kat kampus aku.. Ribut tak ada.. Hujan ada la..
Eh macam tak percaya pula.. Suasana yang amat beerbeza sepanjang 5 semesta aku disini.. Takut pun ada gak.. Hahaha.. dah agak.. nie mesti kes MISKIN duit nie..
Oh tidak.com betul la..
Hari ini aku hantar buku kat library.. kene cas rm1.60 kerana lewat antar.. huhuhu.. biasa la tuh.. adat belajar kat sini..
Then aku baca paper ngan kawan aku kat sudut paper la.. takkkan kat sudut sejarah lak.. memang tak la..
Kerana kesejukan seperti berada dalam peti ais umah sewa aku yang dah tak boleh digunakan sudah aku keluar mengambil udara panas dari pelajar-pelajar yang lalu lalang kat depn kampus.. huh ramai betul.. Dalam ramai-ramai tuh ada 4 pasang mata yang pakaian lain dari yang laon.. Memegang pen.. Bawak satu buku surat.. berjaga didepan gerai-gerai makan..
Oh tidak.com sekali lagi..
Tangan melambai seperti pelacur memanggil pelanggan.. Setelah memanggil menulis sesuatu dan orang yang dipanggil menerima SURAT Cinta berharga rm50.. Mahal tuh.. Aku nak juga..
Aku rasa dia tuh macm nak sangat duit.. Perlukah aku menderma??
Oh tidak.com sekali lagi..
Dengan muka yang bengis..perut maju kehadapan.. kulit yang agak kehitaman.. memandang orang macam nak makan jew..
aku tak kisah la.. lantak lah di nak buat apa.. asalkan jangan ada kaitan ngan aku sudah.. suasana begini baru sekali terjadi kat kampus aku nie.. beratus jugakla saman yang dikenakan.. Wah hebat benar.. satu saman 50 hengget.. kalau sehari 100 student kene tak ke kayo den??
oh tidak.com la..
takkan aku bagi free2 kat dia macm tuh.. baik aku undi lagu akim lagi ada pekdah.. huh.. dah tak ada kerja agaknya..
menyakitkan hati betul aku tengok.. sorang2 menjadi mangsa keadaan samapi yang baru turun dari bas jugak kene beratur kat tepi jalan macam pelarian.. kesian glew..
kalau aku rancangan nak kenekan senang ajew.. sebenarnya aku takut jgak sih.. rambut aku nie bila tengah panas berwarna warni.. nanti tak pasal2 kene.. susah2.. terpaksa cover ngan buku konon2 panas.. hwahwahwa..
kalau diteruskan begini aku hidup dalam keadaan ketakutan dan keSKEMAan setiap hari.. huhuhu.. tak per la.. dah memang takdir mengadap muka pakG yang rakus tu setiap hari..
aku ada lirik lagu baru untuk pakG.. lagu asal seiring dan sejalan..

berlari berkejaran..
antara kami dan pakG..
diatas bangunan ditengah padang..
tak kira waktu dan tempat..

kalau dapat ditangkap
50 hengget terbang melayang..
PakG senyum panjang
dapat kenekan orang..
kalau boleh kami nak terbang..

pakG...
pakG...
jom lari dia sudah datang..
kami..
kami..
takkan bayar walau satu sen..

pesana penaja :: nampak biru lari lah ke LS ok.!!!


6 comments:

miss hannan said...

ekstrem benar pakG tmpt u blaja tuh.....
rambut kaler2 pun kene saman gak?
aiyoohh..kalau kt tempat i blaja dulu ade rules cenggitu...mmg kaya smpai tahap tak payah kerja lama la pakG nyer....huhu

MarkDriver~~~~ said...

miss/cikgu hannan..
tu la kann.. memang bermotip doang nieh.. ai rasa kan mesti semalam hari pakG sedunia.. urh seram sejuk dibuatnya.. hahaha..

mashie simple deh said...

haaa....bru ko tau....dlu msa aku blaja pakG tggu kt hostel pmpuan....apa kes tggu kt pntu dok tgk pnggung kami????bju ats ckit pd pnggung ckit je dh kna sman....on direct 2....pakG bleh wt nu....hahaha...dh 2 siap sruh bratur mcm org jhat...igtkn nk wt pe,rupa2nya nk tgkp gmbr plak...pa kjadahnya keja pakG skrg nie....???? aduh...slamat la aku trlpas...x kn la smua nk kna pkai bju lbuh smpai ke tnah....skali skala nk jgk brgya...x gitu mark...?????huhuhu....psanan wt mark...brsbrlah....dr spupu akim...hehehehe...

lawa blog ko .. style :)hehe ..
dr mashieloveakim.. hahaha

MarkDriver~~~~ said...

mashie..
dah agak dah.. ko tak kena sebb ko kan dulu suci jew.. baik jew.. tapi sekarang ops terlebih sudah.. hahaha..
blog ke aku yang ada style??
hwahwahwa

miss hannan said...

sib baik ler pakG UM sumer sempoi2...yeah... i leb them ols...hehe

mashie simple deh said...

hahaha...aku suci ka dulu ..
skang tettttttttt .. ap yg terlebih sudah ?? hahahaha ..
blog gan ko la style ahmad israr ihsan..yg comei lg cute .. hehehe :)