Monday, April 26, 2010

Perkara Yang Paling Aku takkan Lupakan

Aku nak cerita benda yang korang tak pernah tahu apa yang terjadi sepanjang 3 tahun aku duk Penang nie.. (ni sikit jew)


1) Pertama kali

Wah bangga aku masuk menjejakkan pertama kali kaki aku nie kat UiTMPP.. Masa tuh keluarga aku yang hantar.. Masa dorang dah nak balik masa tuh aku tak sedih.. Sebab semangat aku nak belajar kuat dalam diri ini..
PAstu aku slumber la lepak dalam bilik.. Keluarga aku dah balik Terengganu.. Kawan-kawan pong sempoi habis masa tuh..
Aku apa lagi seronoklah kan..
Biasalah budak baru..
Baldi baru.. Semua baru..
Malam pertama kat sana tetiba aku teringat kat muka Ma dan Abah aku..
Masa tuh cepat2 masuk bilik air..
Entah kenapa aku masa tuh terlalu sensitif..
Baru terasa sedih..
Adakah aku fikir masa tuh aku jauh ngan family aku??
Ye la kan dipisahkan gunung ganang dan beberapa buah negeri..
TAPI..
Aku hanya pendamkan sorang diri saja..
Kakak aku tanya aku nangis ke tak..
Masa tuh macho aku jawab mana ada nangis..
Pada dalam bilik air aku dah menangis.. Air mata satu baldi..
Itulah kisah pertama aku.. kalau kakak aku baca mesti dia tergelak-gelak ingat dia nangis jugak masa kene paksa masuk NURSE kat johor aritu aritu.. hahaaha

2) Selalu berangan nak jadi MPP

Hahahaha.. Lawak sih.. Kalau korang kenal aku memang pelik.. Aku memang anti MPP nie.. Aku berangan saja.. Maklumlah aku yer pointer tak sehebat dan tak dapat nak masuk jadi wakil pelajar..
Hahahaha..
Korang tahu kenapa aku nak jadi MPP??
Sebab aku nak ubah style UiTM.. hahaha.. uBahlah.. yang pertama dari jemput artis nasyid2 nie.. baik jemput artis kaw2 sikit.. aku pernah berangan nak bawak masuk artis2 muda masuk amik engineering.. Tapi apakan daya aku pong sendiri tak berdaya..
Wakakaka.. Tapi sekurang-kurangnya anganan aku nie aku sendiri yang reka.. hahah
Selain itu jugak aku nak buat satu program yang melibatkan semua kawan-kawan aku.. aku ak dorang femes jugak.. hahahha
Last2 aku hanya dilantik sebagai pengerusi LAMAN SISWA oleh kawan-kawan aku..

3) Aku shopping sorang-sorang

Akhir2 nie perkara ni agak terbongkar.. Hahaha.. Aku tak suka keluar kalau nak beli barang ramai2.. sebab OBJEKTIF aku tak akan kesampaian kalau keluar ramai2.. Kalau makan-makan tuh tak pe la.. Dah beratus kali sepanjang 3 tahun nie aku pergi shopping sorang2.. Pelik kan.. Aku selalu ke JUSCO..

Perkara pertama aku buat beli dulu semua barang aku nak macam seluar, baju..

Kedua aku akan beli KEK.. I love kek..

Ketiga akan makan KFC.. Hahaha.. Jugak sorang2..

TU la aku.. Aku sebenarnya tak suka susahkan orang.. hahahha
Ok tak perangai aku??

4) Selalu menyanyi tanpa suara kat lam bilik air..

Disebabkan boring masa mandi dan tak tahu nak buat apa.. aku berangan aku nyayi atas stage besar.. kat bilik air umah aku dan kat kolej.. Kalau aku mandi lama tuh aku bukan buat mende yang bukan2 erk.. Hahaha..
Habislah terbongkar rahsia aku..
Maklumlah.. kita kan jauh dari family.. Hahahaha.. So rasa rindu sikit nak liburkan hati nyayi sorang2.. hahhaha

5) kalau marah atau stress aku akan main game kat tingkat 3 Jusco (sebelah panggung).

Yang nie aku sanggup pergi ke Jusco semata-mata nak lepas marah.. Dan bila aku pergi balik tempat tuh ngan kawan-kawan macam terbayang-bayang aku sensorang ngah main kutip gula-gula tuh.. huhuhu.. kadang-kala kenangan itu buat aku tergelak.. nak nagis pong ada.. Tapi semua tuh bakal aku tinggalkan..

6) Aku akan potong rambut.

Bukan aku ikut rambut tuh panjang ke pendek.. aku akan potong rambut kalau aku berada dalam keadaan kecewa.. Macam kene tolak dek awek ke.. (cerita pasal awek nanti ada jugak).. Hahahaha.. Aku dah banyak kali potong rambut.. so banyaklah aku kecewa sepanjang duk penang nie.. Kecewa ngan "GAFIM" pong ada menyebabkan aku potong.. hahaha
Bodoh tak aku?? Hahahahaha

7) Pernah tak makan 4 hari..

Ni cerita sedih sikit.. Tapi ini dah menjadi kebiasaan bagi setiap pelajar.. aku tak cerita kat orang kalau aku ada duit ke.. Tak ada ke.. Sebab itu adalah peribadi aku.. Huhuh..
Bukan kedekut..
Tapi aku rasa aku tak nak dikasihani..
Nak mintak ngan Ma apatah lagi kan.. Berbunga-bunga siap susun ayat atas kertas nie..
Ngan kakak aku lagi la... Lebih2 lagi dia dah ada baby sekang..
Tak nak susahkan dia lagi..
Aku nie memahami semua orang..
Hahahha.. Tapi aku akan duk dalam bilik termenung depan lappy.. Melihat gambar yang makanan yang sedap2.. Macam Kek ke.. Aku siap ada koleksi gambar kek..
Aku memang suka kek.. Huhuhuhuh.. tapi aku bukanlah pandai buatnya..

8) Nie yang best (cinta cintun)

Banyak sangat aku merahsiakan aku suka kat sape.. yang terbongkar pong 3 jew.. Dua ditolak dan satu tak kesampaian.. huhuhuhu.. Sedihnya..

Yang pertama masa part 1..

Kami memang serasi la.. Tak perlu sebut nama.. Mengaibkan..
Kami memang kelakar.. Selalu bergayut.. Tengok langit dan bintang.. Dan semua perkara cerita masing2..
Masa tuh jugak aku tahu dia telah memilih orang lain.. aku tak kecewa.. tapi agak bengang la kan.. huhuu.. tapi takpew..
Sekarang dia pong bahagia aku pong tetap tak bahagia..
Awak.. saya tetap rindukan gurauan awak.. sampai hari ini saya ingat kita kira bintang sama-sama.. huhuhuh

Yang kedua masa part2..

aku masuk kelas dan aku dengar suara budak nie yang agak lancau.. hahaha.. Memang suara dia tak leh blah.. laju gler.. hahaha.. aku cari gak mana tuannya.. rupanya dia seoarang yang comel..
Dia selalu membuli aku.. (buli manja) wakkakaka
Yang paling aku tak lupakan ialah kita kuar jogging sama2.. makan sama2 kat foodcourt.. hahaha
Awak yang kedua: walaupong sekarang awak hak milik orang lain..Saya tetap ingat awak suruh saya nyanyi lagu DORAEMON kat depan kelas.. Tu sebab sampai sekarang saya suka tengok DORAEMON.. Huhuhuhuh.. semoga awak berbahagia dengan dia kat tempat baru erk.. huhuhuhu

Lepas tuh aku dah malas nak bercintan-cintun nie.. aku rasa aku manusia paling bodoh.. aku lembab.. Hahahaha.. takpelah.. Mebi jodoh saya ngan orang lain kot..

Tak habis lagi.. Cinta yang ketiga:
Cinta ni terjalin sebab kami selalu bersama.. Lagipun dia ada masalah dengan pakwe dia.. Aku pong care la sikit dia.. Selalu msj.. Dia pong selalu cerita masalah-masalah dia..
Tapi cinta aku ni tamat begitu saja.. Sebab walaupong dia sayangkan saya dia lebih sayangkan pakwe dia..
Untuk awak: terima kasih memberi sinar kat saya.. Saya tahu saya nie takde la sesempurna manusia lain.. tapi ayat last awak buat saya terasa sampai sekaang.. takpe mungkin suatu hari nanti awk jugak akan dapat ayat yang sama dengan apa yang saya dpat..

"cinta" keempat:
Kenapa ada ".." ah?? pelikkan?? hahah cinta keempat cinta suka2.. Sebab aku dan kawan aku tengok dia selalu ke library.. rasa comel plak.. tapi dia dah berpunyer.. Pakwenyer lagi beriman dari aku.. takpew la.. aku dah serik dah.. tapi aku akan cuba lagi.. hahha

bak kata orang gagal sekali tak bermakna gagal selamanya kan.. so aku akan mencari yang terbaik dikalangan yang terbaik..
ke ada orang yang cinta aku?? isi borang cepat... hahahhaha :)

3 comments:

noor said...

seronok.....perkongsian yg dpt memberi inspirasi....wakakakaka..
gud luck in ur life...mark ^_^

sally_8176 said...

ahkak laike ur post..wat akak gelak guling2...^_^

IrinaSairah said...

ni pe kes...kaitkan ngan nurse kat johor bagai ni????nak kena flying kick nih..meh sini nak pos flying kick...hahaha...malu seh...