Thursday, May 28, 2009

WitH my loVe the One n only Sis!!!!'

Lama Tak post GamBar sendiri..PAda 10 jun Nanti Aku kena G uItm penaNG.. bukan Daftar masuk tapi Aku Merelakan MenjaDi urusetiA bowling.. Nanti Aku post ok.. PErtanDingan Boling tuh menggabungKan ipt kat MAlaysia.. Not suRe for Sabah n saRawak.. so koraNg datanglaH kat MEgalanes,Pasific sebErang Perai PEnang.

Mana lesen L aku dah seminGGu aku tunggU deh.. nanTi tak sempat La ank SiapkaN P.. Adoyai.. terleBih sudahhhhh




kaLau daH ensem Tuh Tak kemana.. Hahahahaa kelakar... Suka Perasan.. hehehe jangan Marah deh..



vOte 4 me.. Hahahahha.. sejaK bila aku suka Posting Nie?? kan Aku kan sorang Yang peMalu.. hahahah.. LAwak Deh..


My lovely sis.. KoranG tak dew kakak Secantik nie taU.. mY sis pregnanT for 13 weeks.. So aku tak sabaR nnak menunggu 1 december Nanti.. setelah KehilanGan qaiReen Marissa..


adoYai.. Yo Yo oo jewAku post.. dia cakP phone Laks.. Hahahha.. kih3..

K la.. aku sekadaR memenuhKan memori blogg aKu nie.. Ok deh see yoU next PostinG..

JalaN jalaN bersaMa Mama..

kembaLi dehh kat blogg. Assalamualaikum.. Aduh deh sibok benar sampai nak tuliS bloG pon tak sempaT.. sO, apa yang siBok sangat tuh?? tAk tahu la.. yanG sebenarnya hati inI terasA malas naK menyingkAp hal hidop lagi teTapi apAkan daya hanYa inilAh yang dapaT menghiburkan Hati.. Jom G myDin Mall....

nIe la mydin terbesaR kaT pantai Timur deh?? tetapI besar dimata tidak mengcukuPi untuk memenuhI kehidopaN manusia...

Pet PEt?? KenaPa tidaK jew Letak Semua Yang Ada Kat mydin kan?? Adil Tak Dunia nIE..??hahahaahhah...

Mama N Miemah caRi burgeR n roti... Aku?????? haHAhaha a Korang FikirlaH senDiri..

oPss.. aku TrY baJu laks.. BukaN nak Beli Pon.. Baju Yang aku Rasa macm naK naik BOt... huhuuhuhu




AnaK mak Kew Nie???? I love U mom.. ForeveR n Everr ever evER..

meNolaK ADALAh KERJa AKU.. tU lA aKU KENE peRgI.. tOLAK jGN tAK TolaK.... hahahahahhaahaa

Aku diSelubunGi teH boh...(not promotEr ok.. kalAu aku promOter berTamBah laKU la Mydin)

Mahu Byar dulu.. Not my Money..moneY..moNey...

PerfuMe HaikU piliHan MAma ku... KoranG jaGn tgk Dak ramBut ala-ala topeng MenutUp muka Tuh..

GincU pon sekali ke MAma... Mama KAta " Nak g johor..tak Dew gincu.. Ni kes tunGGu barang2 Amway La...

jaM sePuluh Kami pulang....

bye33

asssalamualaiKummmmm











Saturday, May 23, 2009

SelAmaT UlangTAhuN peRkahwinaN KAk n AloNg

Pada kesempatan ini aku nak wish kat kak Irah n Abg Mizie aku selamat ulangtahun perKahwinan.. SemoGa panganG umur n Berkekalan Sepanjang Hayt.. Bergitu gak abg loNg nGan Kak Long.. SemoGa terus bAhagia HinGGA akhir hayaT.. Aku Syang KoraNg.. Bila Lagi nak Bgi anak Sedara ramaI nie.. Tak SbaR gue.. HAhahahahah...








nie Kek Yang dibeli oleh kak Irah ngan kawannya.. Harga rm35.. murah jew..
Cup cake..
CantIk tak?? Kalau takk canTik takkaN aku ambik gaMbar.. HEhheeehhE...'






SempaT Gak Aku PossiNg... Macm aku yaNg Kawin.. Hahahhahaha.. APer aper pUn aku bahAgia diaorang Hidup LAm kehiduPAn aku.. MMMuuuuuuuuuaaaaaahhhhhhhHH!!!!

Thursday, May 21, 2009

Terima Kasih Akim fans..

Assalamualaikum..
Bertemu kembali bersama aku yang tak seberapa suka nak tulis blog nie.. Pertama sekali aku nak ucapkan terima kasih kepada Akim Fans yang telah mempromosikan link blog aku kat blog korang..Tgkla followers aku dah bertambah sikit. Terima kasih kepada uncle yang sudi memberi ruang blog akim fans untuk letak links aku.. Satu lagi kalau korang nak layan chatting pown dah boleh sekarang kat sebelah. So, Background pun aku dah tukar.. Nie hasil pembelajaran dari semua akin fans.. erima kasih sekali lagi yerr.. Apa-apa pun kowang memang best.. Teruskalah perjuangan anda bersama akim fans.. bagi yang nak rasa kemeriahan akim fans boleh klik link kat bawah..
Dan satu lagi aku nak bagitahu yang fans akim ada buat satu lagi blog iaitu PBAS.. dan dengan bangganya aku nak bagitahu aku salah sorang yang boleh post segala cerita kat situ.. hahahah.. so aku harap lepas nie aku tangan aku rajin sikit nak menulis.. KAlau korang nak tahu links apa korang g je la kat blog akim fans tu yer..
Apa-apa pun trimas atas enghargaan itu.. Assalamualaikum...
Blog akim fans...

Monday, May 18, 2009

Main Boling Lepas Stress abis Final..

Aku g main boling pada pagi ahad masa cuti wesak baru2 nie.. aku g ngan anak sepupu aku.. sepupu aku ngan adik aku..
Korang layan je lah gambar malas nak tulis banyak2..

video



miemah membalingkan bolanya sehinnga mendapat no 2..

result akhir:Juara: mestilah aku..

naib juara: miemah

ketiga:shafiq

kempat : niesa

aik niesa kalah ngan budak umur 6 tahu.. oh tidak.. meleleh bak kata kak mah..

hehehehehh

MARISSA WE MISS YOU SANGAT2..

Baizatul Marissa binti Ahmad Izzaq Idzhar akan balik ke Terengganu pada ujung bulan nie.. kami tak sabar nak tunggu dia nie.. Harap dapat lepas rindu kat dia..
Waiting For Marissa

Aku lulus Ujian KPP..

Ya Allah bersyukur sangat2 aku lulus sebab aku tak membaca langsung.. Pada ari Sabtu lepas aku pergila kat batas baru nak ambik test KPP iaitu ujan undang2 komputer.. Slah satu syarat nak ambik lesen.. So, aku lulus la.. dapat 45/50.. markah lulus 42.. Ok tak dengan tak membaca apa2..
kat sini aku nak bagi klu sikit2.. Korang amalkanlah yer sebelum ambik KPP nie yer..

Bahagian soalan ada tiga iaitu A, B and C..
Bahagian A macam papan tanda.. Ala yang nie senang takkan korang tak tau kan..
Bahagian B plak mesti pasal etika...
nie yang aku nak cter..
kalau bahagian B nie memang soklan yer etika.. Jawapan dia dalam satu saat jew.. Pilih jawapan yang paling panjang.. Memang sah tu jawapan dia..
Bahagian C plak mesti pasal demerit n Akta2..
Pasal dimerit Cikgu aku cakap ambik gambar save lam phone n then lam sana wat kuar la.. dia takkan perasan..
Pasal akta, Seksyen, Subseksyen Apj87 ke kalau ditanya benar atau salah jawapan dia memang benar.. Kompen.. Jgan fikir panjang2..


Tu la bagi orang yang baru nak ambik yer.. Insyallah dapat 45/50.. Tiru macam saya...

JUARA AF7.... AKIM....

Aik.. pelik bin heran kan..?? Aku pun pelik.. hahahaha.. bukanya apa.. Ada satu hal aku nak bagitau kat sini.. Sebenarnya bukan Akim yang juara malm sabtu baru nie.. Hafiz la.. Apa-apa pun Tahniah k finalis semua.. Ada perkara yang korang kene tahu dan ada perkara yang korang tak tahu kene tahu gak sebab ada udang di sebalik batu nie..

Pertama: Hafiz jadi juara sebab persembahan pada mingu2 sebelumnya.. Tapi persembahan minggu sebelumya adalah untuk kekalkan tak mahu tersingkir.. Mlam final hafiz do not well..

kedua: hadiah Isma tiada sebab sebenarnya tahun ini untuk 4 orang ajew. So, isma dapat trofi aja.. Sape salah?? Aril??

Ketiga: Mana Aril dan Akim selepas habis Af..? Akim n Aril telah pergi ke Indonesia pada 18 mei 2009. Untuk screen test bidang lakonan.. Hafiz?? Perasan tak malam tu Juri2 hanya puji Akim n Aril sebab apabila mereka berdua pergi ke indonesia boleh bawa nama juara n naib juara.. tapi rezeki tak dew..

keempa: Astro n Tiara terkantoi menipu peminat Aishah n Claudia.. HArap korang faham sebab dah jadi hal besar n mesyuarat tergempar telah dibuat astro n pada sidang akhbar diadakan Astro menjwab lain dari soalan yang ditanya..

Kelima: Tahukah anda peratusan minggu kesembilan di'reset' untuk memberi keadilan kepada Aril.. So sape yang undi pada minggu tersebut terutama peminat Akim n Hafiz teramatlah rugi sebab undiana anda sia2..

Keenam: Astro sengaja memberi lagu yang teruk kepada Hafiz n Yazid sebab undian mereka tinggi. Untuk menjuarakan Aril mereka memberi lagu yang best kepada Aril.. tetapi tuhan maha adil apabila Aril dibayar lagu sendiri 'toksik' yang kurang enak..

Ketujuh: Sengaja memberi Hafiz n Akim persembahan yang mula-mula sebab nak gunakan alasan undian minggu kesembilan digunakan.. Adkah ini diberitahu lebih awal kepada penonton??

Tujuh perkara ini telah menunjukkan bahawa astro perlu berhati-hati untuk musim hadapan kerana peni[uan pada kali ini benar2 nampakk..


Sorry ma frenz.. Saje nak update blog ngan isi yang korang tak boring dengar.. heheheheh...


*segala maklumat diperolehi daripada Akim Af7 fan dan fan2 yang lain..

Asssalamualaikum...

Tuesday, May 12, 2009

Blog dah jadi puaka!!!

Hahahahahhaha lawak tak tajuk aku.. Ye lakan dah lama tak tulis blog sejak final exam aritu.. Nie baru gak free nak tulis blog..
First2 sekali aku nak mintak sorry kat kak irah sebab guna bilik dia tulis blog... Almaklumlah biliknya macam London.. Sejuk.. Panas..Luruh.. Bunga (Time sarang labah2 banyak..)..
ok aku dah start balik tulis blog.. So enjoyla yer..
huhuhuhhuhuuhhuhu