Saturday, December 28, 2013

Allah Maha Adil

Assalamualaikum.. Maafla kalau bercelaru sikit 2-3 bulan ni no.. Sy pun Rasa sekarang masih kosong.. First of all.. Maaflah kalau typo banyak sangat.. Sebab write guna hp.. Maaflah kalau terbuka aib sesiapa sewaktu saya marah.. Sebab itu Islam melarang umatnya menimbulkan syakwasangka.. Syakwasangka ni berat.. Boleh memutuskan silaturahim.n

Bagi semua org, yang ada perasaan syakwasangka ni selalu salah.. Dia je asik yang disalahkan.. Malah sampai kadangkala dihentam teruk oleh orang lain.. Kesian..

Tapi bagi saya, orang yang bertanggungjawab untuk Rasa bersalah adalah orang yang menimbulkan syakwasangka itu sendiri.. Bagi mangsa seperti saya, yakinlah yang Allah itu Maha Adil.. Dia tidak akan menguji umatnya melampau batasan..

Eh Kenapa saya jadi mangsa??

Kepada pemangsa, tak payahlah nak sorok sangat Hal kalian.. Saya tak amik kisah hampa nak bersayang-sayang ka, hampa nak bermasej sampai pebam ka, itu hak kalian.. Tapi perlu ke nak avoid takut saya tahu.. Await? Duk kutuk saya ka??

Inilah sebabnya saya jadi mangsa kepada syakwasangka..

Herankan.. Manusia yg berubah kita akan dapat Rasa tertuma manusia yang rapat dengan kita.. Tapi tak tahu la mereka ini matang atau pura-pura matang.. Hehehe..

Sudah tak nak emosi.. Saya percaya, kawan sejati takkan meninggalkan kawannya walaupun musim berubah walaupun bertemu cahaya yang lain yg Belum tentu akan jadi sebaik yang sebelum.. Ada otak fikir bukan ada otak diikut nafsu..

Pesanan: post ini tak Ada kaitan apa2.. Saja memberi contoh gelagat manusia.. Tapi kalau ada yang terasa tu, muhasabah la diri, mungkin anda memakan cili itu..

Dan saya tetap begini selamanya..

No comments: