Thursday, January 12, 2012

Ya saya sangat risau..

Dalam saya sedang mencari sahabat untuk meluahkan sesuatu tapi saya rasa sangat risau.. Memang teramat.. Bila saya fikir hal itu saya jadi pening.. Hati saya menjadi tidak selesa.. Kenapa??

Kawan-kawan.. Itulah yang saya rasakan sekarang.. Cuba hayati cerita dibawah..

Orang kat aberkawan tak kira rupa.. Berkawan tak kira siapa.. Semua orang boleh berkawan.. Pada suatu hari saya mendapat kawan baru.. Kenal secara tak sengaja.. Kenapa sejak saya pandang dia, saya rasa dia macam boleh jadi sahabat saya.. walaupun saya dah mempunyai ramai sahabat.. tapi dia ini lain.. cara dia lain..

Saya buat-buat la nak berkawan dengan sahabat ini.. Tetapi pada awalnya seperti janggal dan tak tanggapan saya salah sekali.. Saya rasa mungkin dia ada masalah.. Saya cuba mengoreknya.. Tapi dia lagi bijak menyembunyikan masalahnya..

Nak kata dia tak nak kawan dngan saya dia ambil tahu tentang saya.. Dari atas hinggalah bawah.. Tak ada cacat cela..

Tapi hari ini saya tak tahu kenapa saya rasa lain macam.. Sejak hari ini saya bukan takut tapi saya rasa dia mempunyai masalah yang lagi besar.. Saya cuba nak bantu.. Saya brasa sangat sedih.. Kenapa kalau kita berkawan walaupun berjumpa 2 jam satu hari ko tak boleh meanggap aku ini macam kawan ko.. itulah bermain dalam pemikiran saya..

*cerita ini tiada kaitan dengan penulis blog ini.. Hahaha..

Yer.. memang satu masalah besar.. Kadang kala kita gelak sama-sama.. Kadangkala kita menangis sama-sama.. Kadangkala tanpa sedari kita telah ciptakan satu kenangan pahit dan satu kenangan buruk bersama-sama..

Untuk cerita diatas, saya tak tahu nak komen apa-apa.. sebab saya pernah laluinya itu..


*sahabat, aku merindui cara kamu dulu-dulu.. kamu takcukup gula ke..?? ^_^

No comments: