Wednesday, December 7, 2011

lamanya tak update

Hmm.. memang busy semenjak dua menjak nie.. Banyak berlaku konflik jiwa dan perasaan.. saya sendiri tak faham nak selesaikan macam mana.. Tapi hidup mestila diteruskan jugak kan.. Dulu saya memang kata satu hari satu post.. tapi memang tak larat.. walauun banyakk idea, tak semua boleh diluahkan dengan peulisan kan?? fikirkan..

hari saya tak mahu menetapkan atau menghuraikan peristiwa. hari ini saya hendak melakukan beberapa luahan tidak puas hati saya.. maklum la.. nak luah klat orang masing-masing ada masalah sendiri.. mr.blog la menjadi mangsanya.. ye la dari saya luah kat facebook or twitter lagi tak elok kan..

Hmm.. peristiwa yang berlaku depan saya adalah satu pengajaran dan saya sepatutnya belajar dari situ.. saya sepatutnya pandai mengambil peluang yang ada depan mata.. tapi apa yang menghampakn saya adalah peristiwa yang selalu depan saya semua adalah tentang keburukkan.. kenapa?? adakah memang saya dilahirakn untuk menjadi buruk?? fikirkan..

segala konflik yang saya lalui sekarang adalah masa depan saya dan semua orang.. pertama sekali saya berjanji menjadi seorang yang cool.. tak mahu menggelabah tak tentu pasal.. tak mahu melenting tanpa tahu sebab musabab yang benar.. saya sedang mencuba menjadi seperti kawan baru saya.. saya yakin saya boleh.. sebab Allah akan bantu kita untuk menjadi seorang yang baik..

memang tak dinafikan saya memang dikelilingi orang yang amat menyanyangi saya.. dari atas hinggalah kebawah.. tapi saya rasa saya tak pandai mengambil peluang itu.. family, awek dan kawan-kawan selalu menyokong saya.. terima kasih..

selain itu saya juga mahu menjadi seorang yang profesional.. Tapi setakat berada disini, dari lecterur hinggalah tukang sapu, saya tak nampak lagi mana sikap profesional dorang.. macam mana saya nak ikut.. Masing-masing mempunyai agenda sendiri yang masih belum saya ketahui.. WaAllahualam.. Hanya tuhan faham apa yang mereka ingin lakukan..

minggu lepas, saya telah berpijak dilangkawi atas alasan belajar.. disitu, saya lihat ramai disitu tidak menjanjikan kebaikkan kepada saya.. saya lihat pada mata sorang-sorang tak tahu apa yang mereka fikrkan.. kadang-kala saya sedih.. dan dari peristiwa itu juga saya perasan saya telah lari dari perangai saya yang sebenar.. dan dari situ jugak saya menjadi seorang yang lebih tenang dan cool dalam semua hal..

No comments: