Sunday, April 6, 2014

Long Beach Perhentian Island

Assalamualaikum..
Bulan lepas dapat jugak bercuti untuk hilangkan stress yang ada.. Dapat pergi untuk kedua kalinya ke Long Beach Perhentian Island. Last aku g masa tahun 2011 diamana aku buat lesen diving kat sana.. Tapi kali ini aku pergi untuk bercuti dan curi idea sikit-sikit... Kali ini aku pergi berempat.. Nabel (Songo), Kak Yatie dan Kak Aryn (Semua Gafimmers).. Ini pun rancang last minit.. I think seminggu sebelum kami pergi.. So semua yang rancang last minit akan menjadi biasanya..

Oh.. Hidup aku dan laut tak dapat dipisahkan.. Bak orang kata kalau taksentuh air laut boleh gila lah.. Percutian kali ini aku pergi hari Jumaat, Sabtu dan Ahad.. Naik kat Kuala Besut.. Kos untuk semua +-250RM.. So ok la.. Takderlah mahal sangat.. Hujung minggu kan.. Kali ini aku manfaatkan betul-betul percutian ini.. Ingin melupakan kisah-kisah duka.. Kisah-kisah yang meruntum jiwa.. Wah sampai gitu sekali.. SUDAH.. Korang layan lah gambor yang kat bawah ni.. Dan ini adalah tempat wajib pergi as MALAYSIAN.. :P


Hari pertama, lepak dan nikmati view Perhentian yang lawa tu.. Tak buat aktiviti mana lagi.. Hahaha.. Lepak dan bernafas..

 
Ni masa kat Romantic Beach.. The most beautiful beach in my life.. Air jernih dan pasir halus dan putih.. 

Ni masa mula-mula sampai kot.. 

Long Beach..

Long Beach

Mandi kat Long Beach.. 

Bersiap nak g Snokerling..

Romantic Beach

Romantic Beach

Disebabkan aku dah hitam, so tak kesahlah berjemur pun.. Hahahaa..

Bilis(Kak Aryn) dan Dugong(Songo) berjemur

Permandangan dari Chalet

Capture

Bersama kak Yatie

Last Day..
 So, percutian ni saya bagi 4 bintang.. Yeayyyyyy

No comments: