Sunday, March 20, 2011

penghujung rindu

wah, macam sadis je kan title kali ini.. dah la update tak selalu.. datang2 terus tajuk yang GAH.. Sorry.. Aku terlalu busy dengan kos ini.. So, tak dapat nak berdepan dengan blog selalu.. Lagipong orang sekarang asik layan fesbook.. dah tak kesah sangat pasal blog..
Ok ayuh kite bercerita..

Kali ini aku nekad.. Aku selalu sedapkan hati aku dengan berkata "Senyum.. Senyum..".. Malah aku dapat mengawal beberapa emosi.. Aku dapat menghilangkan resah gusar aku nie.. Tu la aku kate.. Segalanya dah penghujung sekarang..
Dulu memang aku bermain dengan emosi.. Kali ini aku tampil dengan dunia, wajah yang baru.. Dengan sokongan kawan-kawan aku yakin aku dapat hadapi semuanya.. Hahaha..
Berjenaka..

Dan sejak beberapa minggu ni memang perubahan ada pada diri aku.. Aku kembali kepada zaman diploma aku dulu.. Dimana setiap aku lalui aku kene bersungguh-sungguh.. sebagai contoh adalah dalam pembelajaran.. Aku cuba menjadi yang terbaik sem ini berbanding sem lepas.. Alhamdulillah ada sedikit perubahan.. Walaupun tak banyak.. At least aku sedikit jujur dalam menentukan masa depan aku..

Ya Allah,
Satu hal lagi.. Bagamana aku nak berubah supaya aku lebih banyak kali aku bersujud kepadaMU.. Sukarnya untuk aku mengekalkan momentum itu.. Setiap kali aku mahu cuma hangat-hangat tahi ayam.. Fenomena sekeliling aku kah yang membuat aku terus lalai??
Aku rasa macam terlalu obses terhadap dunia.. Dan aku minta kepadaMU Ya Allah supaya membuka hatiku ini lagi..

Memang sukar untuk lakukan perubahan serentak.. Allah sudah memberi jalan.. Cuma kita saja memilihnya.. Aku harap sangat aku dapat berubah se[rti yang lain.. Aku takut..

Setiap kali aku berdepan masalah, aku mengenang masa aku senang aku lupe segalanya.. Aku memang khilaf..

Moga aku diberkatinNya.. Aminn..Aku memang kene banyak lagi berubah.. Jangan aku jadi hipokrit.. Dan aku harap PERUBAHAN aku ini tidak menjarakkan hubungan persahabatan aku dengan dia dan mereka..


:(

No comments: