Thursday, May 6, 2010

no entry

Tak sampai 3 hari lagi aku akan meninggalkan rumah yag aku duduki ini selama 2 tahun.. Walaupong banyak peritnya aku tetap sayangkan rumah ini..
Dulu rumah ini tak la seteruk mana pong..
Tapi sekarang makin terok..
Hahahaha.. Ntah sapela yang menerokannya..Dalam diam tak diam baik diam aku tak nak cakap aku sedih untuk tinggalkan Penang..
Malah bukan aku sahaja yang berkata hal sedemikian.. Kawan-kawan "DIN" ku jugak..
Mereka jugak merasakan apa yang aku rasakan..
Maklumlah..
Adat dunia dalam pertemuan ada perpisahan..
Tapi perpisaan tak bermakna kita brpisah selamanya kan??

Dalam duk melayan perasaan ini..
Aku lupa akan sesuatu benda..

Jika diingatkan kembali..
Blog ini sama usiannya dengan aku tinggal dirumah sewa ini.. Cuma muda satu bulan..
So rasa macam usia blog ini agak tua dan agak dalam kenangan..

Tak cakap banyak la.. Kalau dibaca semua entry2 dalam blog aku ni.. Ada macam-macam keluhan rasa kan..

Aku je la memahami apa yang aku tulis..

Tapi dalam banyak2 entry mesti ada satu yang melekat dihati kan..
Melekat bagai epoxy yang melekat kat kitaoang punyer Glider..
Dan..
Ada jugak entry menunjukkan aku ni macam S.E.N.G.A.L..
Nak luahkan perasaan tak tentu pasal..

Jujur sejujurnya blog adalah peneman baik aku tatkala sunyi, gembira, sedih dan memerlukan teman berbicara..

MukaBuku??
Tuh adalah satu tempat untuk mengumpul doa2 orang tersayang..
Wakakkaka
Boleh plak..
Tapi betul jugak..
Bila kita nak exam semua say GUD LUCK.. GD LUK.. GOOD LUCK.. DO D BEST..

Tapi disitu jugak aku dapat membaca niat semua orang..
Macam berkuasa plak aku kan..
Tak la..
Dari segi penulisan mereka.. Aku dapat tahu mereka ni orang yang macam mana..
Cuma anda renungkan anda berada dipihak mana??

v) Biasa-biasa aja
W) Ambil peluang
x) Mintak simpati
y) Gila glamour
z) Gila perhatian

Aku start dari (v) sebab dah bosan start dari (a)..
Hahahaha
Yang aku suka (z)..
Sebab ada yang nak berak pong tulis status..
Nak mandi pong..
Tapi Page dorang.. ikut suka doranglah..

Sekarang ramai menggilai TWITTER..

Adakah sebab Akim ada twitter??
Aku buat twitter sebab diakah??

No
No
No
No

Aku dah wujudkan twitter sebelum dia lagi..
Cuma dia femes tuh yang ramai followers tuh..

Aku wat twitter ni sebenarnya untuk mende lain..

Aku wat twitter untuk aku menexplore lebih jauh tentang
GO GREEN..

Aku bukanlah hipokrit sangat buat sesuatu yang semua Akim ada..
Oh tidak.. Saya tidak begitu..
Sumpah..

Tengok aku follow sudah..
Aku follow bukan artis2 tau..
Aku follow kawan-kawan aku yang berminat dan sama berjuangkan kehijauan bumi..
Kesedaran sivik itu penting..

Ada yang anggap perkara ini remeh..
Aku cuba bayangkan yang kalau aku ada anak (someday)..
Aku akan ajar dia tentang kepentingan alam nie..
Betol..
Kita tak nampak lagi sekarang..
Baik berjaga-jaga sebelum terkena..

tu la..
Tak tahu nak cakap apa lagi..
Mood tak datang2..
Nak cerita pasal Penang kuar pasal mende lain..
MERAPU..

Lambatnya AHAD ini aku ingin habiskan status aku sebagai
PELAJAR UiTMPP DIPLOMA IN MECHANICAL ENGINEERING (AEROSPACE)..


*maaf teman2 tak dapat join kamu bersuka ria selepas exam.. Aku terpaksa pulang menyelesaikan amanat aku dirumah sana pulak..

Ketidakpulangan aku selama 5 bulan ini cukup puas kerana aku sayangkan PENANG.. Ingat walauapa yang terjadi 3 tahun kita kenal..

Halalkan ilmu yang dipelajari..
Halalkan makan minum yang korang belanja..
Halalkan segala kesalahan yang pernaha aku lakukan..
Maafkan aku jika banyak menyakitkan hati korang..
Maafkan aku jugak kalau tak dapat bantu korang..
Aku akan merindui korang semua..
harap suatu hari nanti kita akan terus menjadi manusia yang berjaya..

Kenangan kalau diusik akan mengeluarkan sejenis cecair dari mata..
Tapi kalau dipendam akan memecahkan dan merekahkan hati yang merah..

So kalau ada salah dan silap..
Aku merindui korang semua..

Lirik Lagu Tuk Korang::

saat aku tertawa di atas semua
saat aku menangisi kesedihanku

aku ingin engkau selalu ada
aku ingin engkau aku kenang

selama aku masih bernafas
masih sanggup berjalan
ku kan slalu memujamu

meski ku tak tahu lagi
engkau ada di mana
dengarkan aku ku merindukanmu

saat aku mencoba merubah segalanya
saat aku meratapi kekalahanku

aku ingin engkau selalu ada
aku ingin engkau aku kenang

by D'Masive..


*Semoga entry ini berakhir dengan kegembiraan dengan mengimbau segala yang berlaku..
Suka..
Duka..
Semua kita lalui bersama kerana kita adalah SATU!!

3 comments:

IrinaSairah said...

sedih la pulok baca entry nih..sob..sob..sob...

manusia berupa ultraman said...

kau buat aku teringat macam mana aku pertama kali kenal kau.

sally_8176 said...

sedey r..but dun forget us k..
law akak alek ganu..kita leh deting