Thursday, February 17, 2011

Kasih sahabat

Orang kate awak ni tak lah baik.. Tapi bagi saya awaklah terbaik.. Kadangkala awak dapat perhatian dari semua orang.. Saya tak kisah.. Tatkala awak termenung saya berharap sayalah yang punca awak senyum.. Bila awak suruh saya buat sesuatu saya buat yang terbaik.. Tak nak bagi awak kecewa.. Tapi bila saya tak mampu lakukan cepat-cepat saya mintak maaf.. Awak marah lagi.. Setiap hari kalau saya tak tatap muka awak saya akan rasa awak akan berubah.. Saya takut awak dah tak kenal saya lagi.. Bila mood awak ok awak layan saya macam sayalah satu-satunya sahabat awak.. Awak jugak ambil berat tatkala saya dalam susah.. Tapi bila mood awak berubah saya dah kehilangan semua..
Awak..
Itulah awak..
Saya pula??
Orang kata saya ini tak suka berkawan dengan orang lain sebab hanya berkawan dengan awak.. Saya tak kesah.. Asalkan awak senyum bila orang kata macam tu.. Kadangkala bila saya dapat perhatian dari orang lain awak tiba-tiba murung.. Bila saya termenung awak langsung tak ambil kisah.. Saya hanya berharap awaklah punca senyum saya.. Bila saya awk tolong saya awak rase berat.. saya perasan itu.. Awak marah saya lagi.. Saya masih sabar walaupun dalam hati saya sangat perit.. Bila saya tiada saya tahu awak tak kisah.. bila mood saya ok, saya akan buat segalanya untuk awak.. Tak kira awak senang atau susah..
Awak..
Itulah saya..
Tapi..

Saya tahu.. Awak hanya mengharapkan peluang keemasan dari saya.. Awak hanya nak menumpang kesenangan yang saya dapat berikan.. Saya tahu bila awak ikhlas dan bila awak harapkan balasan.. Saya tahu.. Walaupun saya hanya sekerdil makhluk tuhan, awak tak berhak lakukan begitu..

tapi..

Saya masih berharap awak berubah.. Bukan saja terhadap saya.. Tapi terhadap orang lain juga..

Walau apapun..
Saya ucapkan terima kasih kerana sanggup berkawan dengan saya.. Saya mintak maaf kalau buat awak rasa saya ini menyusahkan awak.. Dan sekali saja sya nak suruh awak fikir dan bayangkan.. Sebanyak mana telah saya berkoban untuk awak..

No comments: